• Pris
    355 DKK
  • Sted
    Kulturhuset Galaksen
  • Kategori
    Koncert

Anne Linnet – Kvindesind

Torsdag 30. april kl. 20:00. Dørene åbner kl. 19:30

Anne Linnet på turné med Tove Ditlevsen

For første gang nogen sinde vil den danske sanger og komponist stille skarpt på sine populære plader med musik til Tove Ditlevsen, når hun drager på forårsturné i 2020.

Næppe er hun kommet hjem fra forårets og sommerens triumfturné med Sanne og Lis, hvor hun spillede for flere hundrede tusinde danskere, før Anne Linnet er klar med en ny godbid til sit store og trofaste publikum. Til foråret 2020 drager hun ud for at spille sangene fra sine to Tove Ditlevsen plader,
“Kvindesind” fra 1978 og “Barndommens gade” fra 1986.

“Jeg har ikke tidligere spillet koncerter med fokus på de to plader, så jeg glæder mig meget til at genbesøge sangene, som jeg skrev, da jeg var ganske ung i 1970’erne” fortæller Anne Linnet og tænker her specifikt på “Kvindesind”, som hun turnerede med dengang, men arbejdet blev ikke
færdiggjort.

“Vi måtte dengang aflyse en række koncerter på den store turné, der lå efter udgivelsen af pladen, da min far pludselig døde i november 1979. Og jeg har faktisk ikke rørt materialet siden,” afslører Anne Linnet, som i dag er lige så glad for Tove Ditlevsens tekster som dengang, da de er “tidsløse”, som hun siger:”De kan tages op når som helst, og derfor er jeg ikke overrasket over, at hun stadig læses flittigt, også af de unge generationer.”
Ud over sangene fra “Kvindesind” og “Barndommens gade” vil Anne Linnet ikke udelukke, at hun også vil forkæle publikum med nogle særligt udvalgte numre fra sit store og imponerende flotte katalog af sange fra mere end 45 år i dansk musik som en af landets populæreste.
Når Anne Linnet drager ud på turné til foråret 2020, bliver det overvejende akustisk, men med sit band på fire-fem personer i ryggen – og vi glæder os til, at tage imod dem i Galaksen.

Billetter
Billetter koster 325 kr. ekskl. gebyrer og garderobe / 355 kr. inkl. gebyrer og garderobe .
Indehavere af ledsagerkort kan bestille billetter ved henvendelse på info@galaksen.dk

Mulighed for tilkøb af spisning i Café Cassiopeia kl. 18:00. Pris: 150 kr. pr. person:
Coq au vin med økologisk kylling. Serveres med økologiske basmati ris og økologisk flute. Efterfølgende er der økologisk kage og kaffe.

Til vegetarerne: Chilli sin carne med ris. Serveres med økologisk flute. Efterfølgende er der økologisk kage og kaffe.

Galaksens café er ikke en restaurant – vi har ikke tjenere i hvidt og gæster kan ikke bestille a la carte. Til gengæld har vi en uformel og hyggelig atmosfære, og vores søde medarbejdere sørger for, at vi får den bedst tænkelige start på en forrygende koncertaften i Galaksen. Der er kun et begrænset antal pladser! Drikkevarer tilkøbes i cafeen.

Trailerkoncert i Galaksen café
Efter koncerten spiller Trinelise Væring på cafescenen. Det er gratis og alle er velkomne. Baren holder åben for jer, der bliver hængende til denne ekstra musikalske oplevelse.

Det er sangskrivningen, der er i fokus, når Trinelise Væring – kun sammen med guitaristen Una Skott – spiller udvalgte sange fra sine tre dansksprogede albums “Lystfilsker”, “Umanérlig” og “Du går ind ad en dør.”

Det seneste album “Du går ind af en dør” udkom i september 2018:
Klaus Lynggaard skrev i Weekendavisen: “sangene her er sjældent helstøbte” – “stærke intelligente sange, der set fra en voksen kvindes perspektiv fortolkes karakterfuldt og sikkert af en stemme, som besidder lige det der ekstra, der får lytteren til at spidse ørerne” og afsluttede med “Du går ind ad en dør” er, hånden på hjertet, nok hendes bedste udgivelse til dato”

Kim Skotte kaldte i Politiken Væring “bramfri” og “klar i spyttet” og skrev, at hun “får menneskeligt erfaringsmateriale til at swinge”… “Hvad angår både musik og tekster, en særdeles helstøbt fornøjelse”

I Jazz Special beskrev Peter Rahbek sangene som “knasende, smukke, hudløst ærlige og mættende” og ikke mindst “fulde af nuancerede udtryk”…. “Holy Malony, hvor er det godt i al sin stilfærdighed. Et uomgængeligt album.”

Gaffa: “nostalgi, vemod og eftertænksomhed – kombineret med en rutineret tyngde”

Normalt omgiver Trinelise sig med sit store 8 personers band med både hammond rgel og blæsere. I forlængelse af Podcasten serien ?Væring Værksted?, hvor Trinelise inviterer interesserede med ind under huden på sangene, har hun taget duoformatet op, for netop også at give hendes live-publikum mulighed for tættere at komme helt tæt på og om bag ved sangene.

Værings skriver skæve ørehængere med tekster, der tager fat, dér hvor de fleste popsangerinder giver op, dér hvor voksenlivet udfordrer både kærligheden, selvet og eksistensen.

El.guitaristen Una Skott er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorieum. Hun spiller også i Værings store band og desuden med Fallulah m.fl. Hun er snart aktuel med ny udgivelse med sit eget projekt Télé Rouge.