Dr. Gabor Maté: The myth of normal

The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture)

Halvdelen af de voksne nordamerikanere lider af kroniske sygdomme – et faktum, som den vestlige medicin i høj grad ser som et spørgsmål om individuelle dispositioner og vaner.

Vestlig medicin indfører to adskillelser, som ikke er videnskabeligt holdbare. For det første adskiller den sindet fra kroppen og antager stort set, at de fleste kroniske sygdomme ikke har noget at gøre med folks følelsesmæssige og psykologiske oplevelser.

Og alligevel har en stor og uigendrivelig mængde forskning tydeligt vist, at menneskets fysiologiske og adfærdsmæssige funktion kun kan forstås, hvis vi integrerer vores kropsfunktioner med sindets funktioner: funktioner som bevidsthed, følelser, vores fortolkninger af og reaktioner på begivenheder og vores forhold til andre mennesker.

For det andet betragter den vestlige praksis folks sundhed som adskilt fra det sociale miljø og ignorerer sociale sundhedsdeterminanter som klasse, køn, økonomisk status og race. Sådanne faktorer har i virkeligheden større indflydelse på sundhed og levetid end individuelle dispositioner og personlige faktorer som gener, kolesteroltal, blodtryk og så videre.

Dette foredrag viser, hvordan et samfund, der er dedikeret til materielle formål frem for ægte menneskelige behov og åndelige værdier, stresser sine medlemmer, underminerer børns sunde udvikling og dømmer mange til kronisk sygdom, fra diabetes til hjertesygdomme, fra autoimmune tilstande til kræft.

Du vil lære at:
1. Identificere to adskillelser, som vestlig medicin påtvinger befolkningens sundhed og velbefindende.
2. Nævne tre kroniske tilstande, der er korreleret med stressende sociale miljøer.
3. Beskriv et skift i fokus, der ville understøtte en sundere befolkning.

Om Gabor Maté

Gabor Maté M.D., C.M., er en canadisk læge (pensioneret), foredragsholder og bestsellerforfatter. af fem bøger, der er udgivet internationalt på 35 sprog på fem kontinenter.

Hans bog om afhængighed, den prisbelønnede In the Realm of Hungry Ghosts: Close Encounters with Addiction, bliver brugt som pensum på mange højere læreanstalter i Canada og USA. bog, The Myth of Normal: Trauma, Illness and Healing in a Toxic Culture, har været og er fortsat fortsat en canadisk bestseller nr. 1 og var i 19 uger en New York Times-bestseller.

Efter to årtier som familielæge og leder af en palliativ afdeling arbejdede Gabor i tolv år
i Vancouvers Downtown Eastside med patienter, der var udfordret af hårdt stofmisbrug
afhængighed, psykisk sygdom og HIV, bl.a. på Vancouver Supervised Injection Site, Nordamerikas første Nordamerikas første af sin slags.

Hans andre interesser omfatter udviklingsmæssige problemer i barndommen, ADHD, sundhed for krop og sind, traumer og forældreskab. Han er konstant efterspurgt som foredragsholder internationalt og har talt til retsinstanser i Canada, USA og Australien om sammenhængen mellem traumer, afhængighed og dysfunktionel adfærd. Han har arbejdet med mange oprindelige samfund omkring disse emner.

Han har modtaget en Outstanding Alumnus Award fra Simon Fraser University og en Honorary æresgrad (Laws) fra University of Northern British Columbia. For sit banebrydende
medicinske arbejde og skrifter er han blevet tildelt Order of Canada og Civic Merit Award
fra sin hjemby Vancouver. For sin seneste bog,

The Myth of Normal: Trauma, Illness and Healing in a Toxic Culture vandt Gabor Vine Award for Canadian Jewish Literature i kategorien NonFiction.

En film baseret på hans arbejde, The Wisdom of Trauma, er blevet set af over 10 millioner mennesker mennesker internationalt og er oversat til tyve sprog. Den vises regelmæssigt i mange institutioner, herunder skoler og fængsler, i Canada, USA og andre lande.
www.thewisdomoftrauma.com Hans terapeutiske metode, Compassionate Inquiry, er i de seneste tre år blevet studeret af over 3.000 sundhedsudbydere i 80 lande.

Gabor er en internationalt meget efterspurgt foredragsholder om afhængighed, stress og sundhed i krop og sind, børns udvikling, traumer, ADHD og andre emner relateret til hans fem bedst sælgende bøger. Han har været med i nogle af de mest populære podcasts, såsom Joe Rogan, Tim Ferris, Jay Shetty, og andre.

Hans næste bog, som han skriver sammen med sin søn Daniel, bliver Hello Again: En frisk start for voksne børn og deres forældre, baseret på deres populære workshop. 

Dr. Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (10-13 og 19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) 0 0 af 5

Billetter
Foredraget arrangeres af ALUN.DK, der håndterer billetsalget via www.alun.dk

VIP billetter 

Du sidder på VIP område, de første 3 rækker, I prisen er inkluderet en lækker buffet!