Ole Kock-Hansen og Thomas Fonnesbæk

Pga de forlængede restriktioner vil forestillingen blive udsat til nye dato, som snarest annonceres her på hjemmesiden.

Gratis jazzkoncert i Galaksen

Ole Kock-Hansen & Thomas Fonnesbæk
Nordic Moods (DK)

Pianisten Ole Kock-Hansen og bassisten Thomas Fonnesbæk spiller musik, som har sin rod i folketonen i flere af de nordiske lande. Man vil kunne fornemme de norske, høje fjelde og de dramatiske fjorde, det svenske strejf af melankoli, den islandske brusen fra Atlanterhavet, og det danske solglimmer i en nyudsprungen, lysegrøn bøgeskov. Men først og fremmest spiller de improviseret musik – jazz – på et meget højt plan.

Begge musikere har et specielt forhold til den nu afdøde bassist Niels-Henning Ørsted Pedersen (NHØP), der gjorde dansk jazz og Københavns Jazzhus Montmartre internationalt kendt i mange årtier. Kock Hansen var hans nære samarbejdspartner, især netop om den danske tone i jazzen, og Fonnesbæk har ikke kunnet undgå at have ham som et sine forbilleder.

Valget af sange under denne koncert minder os også om NHØP. Flere af stykkerne er skrevet af ham, og andre spillede han sammen med Kock Hansen ved deres mange optrædener sammen.

Når man lytter til denne duo, vil man bemærke Kock Hansens harmoniske rigdom og perlende højrehåndsspil i disse ofte enkle temaer samt Fonnesbæks evne til med sin mørke, plastiske tone at binde musikken uaggressivt sammen rytmisk.

Ole Kock Hansen og Thomas Fonnesbæk repræsenterer hver sin generation i dansk jazz. Kock Hansen har sat et uudsletteligt præg på dansk jazz siden slutningen af 60’erne, ikke mindst som den, der mest seriøst har arbejdet med at inkorporere den nationale danske musikarv i jazzen. Fonnesbæk er den yngre, nu veletablerede musiker, der glimrer ved sin uovertrufne instrumentale teknik og ved den måde, hvorpå han – i sit eget sprog – bygger videre på den tradition, som Kock Hansen-generationen har lagt.

Koncerten er gratis. Pladsbestilling er ikke nødvendig, I møder bare op.