Spring Awakening

Teatret Gorgerne præsenterer den prisbelønnede musical: “Spring Awakening”.

“Spring Awakening” er en tidløs fortælling om at være ung – om oprør, seksuel nysgerrighed, forældrepres, udvikling og identitet. En historie, der levende beskriver den sandhed, vi alle kender, men ofte glemmer – at det kan være modbydelig hårdt at være teenager. Forestillingen er baseret på Frank Wedekinds skuespil fra 1891 om overgangen fra barn til voksen. Skuespillet var kontroversielt, da den udkom, fordi det berører emner som abort, homoseksualitet, selvmord, voldtægt, stress, unges ensomhed og voksnes hykleri. Emner, som desværre stadig er meget relevante blandt unge knap 130 år efter dets udgivelse.

Derfor er det kun endnu mere genialt, at Duncan Sheik og Steven Sater har tilsat historien nogle af musicalgenrens mest eksplosive sange, der spænder fra vild punkrock til melankolske ballader. Musikken bygger bro mellem de unge i slutningen af 1800-tallet til de unge i dag med en fandenivoldskhed, der sjældent ses i musicals.

Ikke overraskende høstede “Spring Awakening” og ikke mindst musikken et hav af priser, da den udkom i 2006. I Danmark er forestillingen kun blevet opført en håndfuld gange, og vi glæder os til endnu en gang at introducere publikum for noget nyt musikteater.

“Spring Awakening” spiller i Galaksen 2. – 6. november 2021.

Teatret Gorgerne håndterer selv billetsalget, og vi henviser derfor til teatrets hjemmeside for yderligere information og billetter.
Klik her for billetter