SKIDEFULD AF HISTORIER

Vi kender ham alle sammen, som han står dér udenfor supermarkedet med sit badge, tasken på skrå og aviserne i hånden. Han står der, ukueligt, i sol og regn høj, sommer og streng vinter.
Måske kigger vi ned, når vi går forbi, fordi vi ikke lige kan overskue, at skulle forholde os til ham, og os selv. Måske stikker vi ham en 20’er og får avisen med hjem. Måske møder vi ham kun en enkelt gang eller to, måske ser vi ham hver dag, fordi han altid står dér, når vi er på vej på arbejde eller uden for supermarkedet, når vi skynder os at få handlet det hele ind, så vi kan nå hjem og fortsætte med resten af dagligdagens gøremål.
Men hvem er han egentlig, ham bag badget, tasken og aviserne? Vi får måske et glimt, en gang i mellem, af det skrøbelige menneske, dér bag uniformen. Det netop dét, der er målet med dette projekt.

Professionelle teaterfolk har arbejdet med en gruppe Hus Forbi-sælgere, og sammen skabt en unik og rørende forestilling.
Der er ingen krav om tidligere teatererfaring for at være med som skuespiller i projektet. Deltagerne har, i samarbejde med en teaterinstruktør, en koreograf og en sangcoach skabt en forestilling på et par intense uger.
Der er intet manuskript på forhånd, da forestillingen vil tage udgangspunkt i materialet, som skuespillerne og instruktørerne sammen skaber. Deltagerne deltager i diverse sang-, danse- og dramaøvelser og vil endvidere skulle bidrage med historier fra deres eget liv, som ved accept fra den enkelte, kan blive brugt i den endelige forestilling.
Forestillingen er på den måde et unikt kludetæppe af historierne fra spillernes liv syet sammen af små fine, skøre, skrøbelige og rørende tableauer, skabt under kyndig vejledning af de professionelle instruktører bag.
Det er blevet til omkring en times teater om de oplevelser, der former os som mennesker, om det vedkommende og væsentlige i livet og om tanker, der favner både livet og døden..

“Skidefuld af Historier” har spillet adskillige gang i hele landet siden starten i 2019 og kan fortsat opleves på udvalgte spillesteder:

Forestillingen skabes som et samarbejde mellem Galaksen og Christianshavns Beboerhus.
Klik her og følg med på Skidefuld af Historiers Facebookside