GALAKSENS BORGERSCENE er aktuel med to forestillinger i 2024:
SPRÆKKER, der havde premiere i 2023 og spiller på udvalgte tidspunkter og steder i 2024, og Skidefuld af Historier, der spiller i juni 2024.

SKIDEFULD AF HISTORIER ’24
– En forestilling om, med og af Hus Forbi-sælgere

Christianshavns Beboerhus, Kulturhuset Galaksen og Hus Forbi præsenterer i samarbejde ”Skidefuld af historier ´24”
Skidefuld af Historier blev første gang opført i 2019 til stor succes for både publikum og medvirkende. Nu gentager vi denne gribende og rørende succes med en nyt hold i en ny opsætning.

Skidefuld af Historier er et intensivt teaterprojekt som bliver skabt på blot 14 dage, hvor nuværende og tidligere hjemløse Hus Forbi-sælgere, uden teatererfaring, deler deres livshistorier i en professionelt opsat forestilling.

Vi har samlet et hold af mennesker, der lever et liv, som mange dårligt begriber. Et liv, præget af hjemløshed, arbejdsløshed, misbrug og pengeknaphed, men også en tilværelse med meningsfulde fællesskaber, broderskab og et livligt liv på gaden.

Forestillingen er et unikt kludetæppe af historier fra spillernes liv syet sammen af små fine, skøre, skrøbelige og rørende tableauer. Om det, der former os som mennesker, om det vedkommende og væsentlige i livet og om tanker, der favner både livet og døden.

Forestilling varer ca 1 time. Efterfølgende vil der være en ”artist talk” hvor publikum kan stille spørgsmål til deltagerne i forestillingen.

Forestillingen spiller i Christianshavns Beboerhus 7 og 8 Juni og i Kulturhuset Galaksen 10 og 11 Juni.
Klik her og kom direkte til billetsalget: Skidefuld af Historier ’24

Skidefuld af Historier ’24 i Kulturen på P1
KLIK HER OG LYT TIL UDSENDELSEN

Præcis 18:40 min. inde i Kulturen på P1 den 6. juni, kan du høre reportage direkte fra øvelokalet, hvor journalisten bliver lukket helt ind på livet af vores medvirkende Hus Forbi-sælgere.
Det er blevet et enormt fint og rørende indslag, som giver et godt indtryk af hvad publikum kan forvente af forestillingen. Klik på linket og lyt til udsendelsen online.

SPRÆKKER
– 10 modige unge med hjertet uden på tøjet

Det mest autentiske teater du kan forestille dig

SPRÆKKER er en forestilling om og af modige unge mennesker, med noget på hjerte.

I SPRÆKKER bygges manuskriptet op over de historier, fortællinger og erfaringer, de unge vælger et dele med instruktør og coaches.
Det bliver en forestilling med ægte, vedkommende historier om den sårbare ungdom. Om skilsmisser og diagnoser, om handicap og udfordringer, der kan virke helt igennem uoverkommelige. Men også om mod og om at vokse og stå stærkt i sig selv.
Oplev en forestilling om både modgang og medgang, nedture og opture og alle de små øjeblikke, der gør det store liv.

ANMELDELSER
Så bliver scenekunsten nærmest ikke mere autentisk og vedkommende. ”Sprækker” er en fremragende forestilling om, af og med unge, som man må håbe får lov at komme videre ud af Galaksen.
Læs hele anmeldelsen her: Morten Buckhøj

Selv når banaliteterne titter frem i sangene, der spænder fra Anya og Patina til Kim Larsen og Benjamin
Hav , vinder den oprigtige fremførelse i sidste ende.
Derfor fortjener alle 10 medvirkende ikke bare at blive nævnt, men også husket:
Anne West Mayland Lyngholm, Kira Sanvig Månsson, Daniel Laursen, Frederikke Stig Hjort, Jeppe Leopold, Mikkel Brabrand Galløe, Minna Vejs Simsek, Olga Evelyn Bech Andersen, Sofie Uldbjerg og Thomas Dahl Bering Poulsen.
Læs hele anmeldelsen her: CPH Culture / Michael Søby