• Pris
    160 DKK
  • Sted
    Kulturhuset Galaksen
  • Kategori
    Koncert

Tradish

Tradish
Den 26. september kl. 20:00 – Dørene åbner kl. 19:30

Irsk musik uden grænser

I 2019 fejrer Tradish 10-års jubilæum med deres 3. udgivelse ”Handmade tales”: 15 håndlavede numre udført på håndlavede akustiske instrumenter, 15 fortællinger med hver sin historie. Det er et destillat af bandets helt specielle lyd, hvor deres egne kompositioner tilføres den irske traditionelle musik.

Tradish er:

John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki
Louise Ring Vangsgaard: vokal, violin, viola
Brian Woetmann: vokal, mandolin, bodhrán og percussion

Tradish har igennem de sidste 10 år rejst rundt med deres musik, og fortalt historier på hundredvis af scener på tværs af Europa. Tradish har mødt og genset et publikum, der værdsætter den åbne og personlige tilgang til den traditionelle irske musik, der kendetegner Tradish. Som en del af den levende irske musiktradition, spiller Tradish sig ind i en spændende og livsbekræftende blanding af det gamle og det nye, fortid og nutid, med en stærk forankring og respekt for rødderne.

Traditionel irsk musik har gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger, knopskud og spirer over hele verden. Nu er den et globalt fænomen og det irske musiktræ står i fuldt flor. Tradish tog på deres 2. album Roots & Shoots os lyttere med på en rejse, hvor brændstoffet og inspirationen blev hentet fra træets rødder og fra betragtninger af folks liv her og nu. Roots & Shoots høstede begejstrede anmeldelser tværs over Europa, og Tradish blev valgt som ét af 10 bands til at repræsentere Danmark i musikeksport projektet “Danish Roots – Growing in the World”.

Tradish udgiver i 2019 deres 3. album Handmade tales: et snapshot af, hvordan bandets karakteristiske lyd har udviklet sig efter 10 års sammenspil: lyden af ??3 stemmer og 6 hænder der stryger og slår på instrumenter, som er håndlavet af træ, strenge og gedeskind.

I forbindelse med 3 turnéer til Grønland har de ladet sig inspirere af den grønlandske sangtradition. Sangen ”Nuilersup Qilaap Seequinersuata” blev således en fast del af koncertrepertoiret og er at finde på albummet.

I løbet af de sidste år har Tradish i en koncertrække optrådt med danseren Gunilla Odsbøl, som er Europamester i irsk step. Gunillas fødder kan høres på et af pladens nummer.

Spisning kl. 18:00 i Café Cassiopeia

Det er muligt at tilkøbe spisning inden koncerten. Vi serverer den traditioneller Irish Stew i Cassiopeia kl. 18:00 og middag koster 100 kr. ekskl. drikkevarer.

Koncerten starter kl. 20.00 og der er en lille pause efterfulgt af danseinstruktion til traditionel irsk sætdans. Koncerten er slut ca. kl. 22.15

Billetpris:
Alm. billet: 160 kr. inkl. gebyrer og garderobe
Tilkøb middag: 100 kr.

Kørestolspladser og gratis ledsagerbilletter bestilles ved henvendelse på info@galaksen.dk

Arrangør: Galaksen